Доступність посилання

ТОП новини

Британія не уточнила, чи приберуть тризуб з «посібника екстремізму» – посольство


Посольство: немає чіткої відповіді на просте питання: чи буде тризуб, конституційний національний символ та герб України, прибраним із «посібника екстремізму»
Посольство: немає чіткої відповіді на просте питання: чи буде тризуб, конституційний національний символ та герб України, прибраним із «посібника екстремізму»

Британська влада наразі не дала чіткої відповіді на питання, чи приберуть український національний символ зі складеного британською поліцією «Посібника з протидії екстремізму», заявило посольство України у Великій Британії.

«І все ж, немає чіткої відповіді на просте питання: чи буде тризуб, конституційний національний символ та герб України, прибраним із «посібника екстремізму». Очікуємо на більше уточнень з британського боку», – заявили в посольстві.

17 січня британське видання Guardian опублікувало перелік екстремістської символіки, укладений контртерористичною поліцією Об’єднаного королівства. Серед прикладів «праворадикальних символів» можна знайти татуювання у вигляді українського тризуба, а серед переліку угруповань «білих супремасистів» – шеврон українського батальйону «Азов».

19 січня посольство України у Великій Британії звернулося з вимогою до контртерористичної поліції вилучити з переліку екстремістської символіки український герб. Водночас у британській контртерористичній поліції заявили, що наявність символіки в посібнику не означає, що організації, які нею користуються, є екстремістськими.

20 січня посольство Великої Британії виступило із заявою, у якій «шкодує через образу, заподіяну появою українського Тризуба в «наочному посібнику» британської поліції».

XS
SM
MD
LG