Доступність посилання

ТОП новини

Для української армії закуплять турецькі безпілотники Bayraktar TB2, угода підписана – президент


БПЛА Bayraktar ТВ2 виробництва турецької компанії Baykar Makina
БПЛА Bayraktar ТВ2 виробництва турецької компанії Baykar Makina

Українська державна компанія «Укрспецекспорт» та турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю для української армії турецьких оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Bayraktar TB2. Про це 12 січня поінформував президент України Петро Порошенко.

«Ці новітні ударні безпілотники оперативно-тактичного рівня, окрім вискотехнологічних характеристик, також можуть бути доозброєні сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей», – зазначив президент.

Угода, додав Порошенко, «є частиною заходів із розширення військово-технічного співробітництва між Україною та Туреччиною та цілковито відповідає стратегічному курсу України до альянсу – його стандартів та відкритого світового ринку озброєння, у який успішно інтегрується український оборонно-промисловий комплекс».

Bayraktar TB2 – це величезний БПЛА, з розмахом крила 12 метрів. Його крейсерська швидкість невелика – 130 кілометрів на годину. Несе на собі протитанкові ракети і авіабомби, загалом вагою не більше ніж 50 кілограмів. Крім того, як повідомляли журналісти проекту Радіо Свобода «Донбас. Реалії», він встановив світовий рекорд серед БПЛА свого класу, перебуваючи в небі 24 години на висоті 8 кілометрів.

У грудні 2018 року в РНБО повідомили, що Збройні сили України отримали нові бойові літаки, гелікоптери та безпілотники.

У 2017 році «Укрборонпром» передав українським силовим структурам 3 673 одиниці військової техніки та озброєння.

XS
SM
MD
LG