Доступність посилання

ТОП новини

Туск попередив про загрозу ворожого втручання ззовні у вибори до Європарламенту


Голова Європейської ради Дональд Туск наприкінці лютого відвідав Україну
Голова Європейської ради Дональд Туск наприкінці лютого відвідав Україну

Президент Європейської ради Дональд Туск попередив про вороже іноземне втручання у вибори в Європейський парламент, призначені на травень.

«Існують зовнішні антиєвропейські сили, які прагнуть – відкрито чи таємно – вплинути на демократичний вибір європейців, як це було у випадку з «Брекзитом» та іншими недавніми виборчими кампаніями по всій Європі», – сказав Туск журналістам 5 березня в Брюсселі.

Туск конкретно не назвав Росію, але саме Кремль був звинувачений британським урядом у маніпуляціях під час референдуму щодо виходу Британії з ЄС. Також Франція і Німеччина звинуватили Росію в тому, що вона намагалася вплинути на їхні вибори таким же чином, як російські тролі, ймовірно, втручалися в президентські вибори 2016 року в США. Українська влада теж неодноразово попереджала про спроби Москви вплинути на хід голосування на виборах в Україні, які відбудуться у березні та жовтні.

«Це може знову мати місце з виборами до Європарламенту в травні. Не дозволяйте політичним партіям, які фінансуються зовнішніми силами, ворожими Європі, ухвалювати рішення з ключових пріоритетів ЄС і керівництва європейськими державними інститутами», – заявив Туск.

Росія будь-яке втручання у вибори в іноземних країнах заперечує.

XS
SM
MD
LG