Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко заявляє про початок процедури імпічменту президента


В Адміністрації президента заяву лідерки «Батьківщини» наразі не коментували
В Адміністрації президента заяву лідерки «Батьківщини» наразі не коментували

Лідер партії ВО «Батьківщина», кандидат на посаду президента України Юлія Тимошенко заявляє, що разом з іншими фракціями починає процедуру імпічменту президента України після журналістського розслідування про причетність деяких посадових осіб країни до незаконних махінацій під час здійснення закупівель для армії.

Вона сказала про це, виступаючи з трибуни парламенту 26 лютого.

«Ми вважаємо, що оприлюднені журналістами-розслідувачами факти підпадають під статтю 111 ККУ – державна зрада, яка умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній і економічні безпеці України. Це сприяння ворогу, знищення української армії, сприяння країні-окупанту в захопленні нашої країни, що є підсудною справою», – наголосила Тимошенко.

За її словами, журналістське розслідування засвідчило, що близьке оточення Петра Порошенка курувало розкрадання оборонної галузі.

«Цим підривалась обороноздатність країни, руйнувались застосовані проти Російської Федерації санкції, і головне, що на чолі цієї піраміди стояв чинний президент Петро Порошенко», – заявила Тимошенко.

В адміністрації президента заяву лідерки «Батьківщини» наразі не коментували.

Напередодні журналісти «Bihus.info» опублікували розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор.

Представниця президента в парламенті Ірина Луценко заявила 26 лютого, що державний концерн «Укроборонпром» і Гладковський мають намір подати до суду на розслідувачів.

Чинна редакція Конституції передбачає, що президент може бути знятий із посади в порядку імпічменту в разі вчинення ним державної зради чи іншого злочину.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня. Президент Петро Порошенко також висунув свою кандидатуру – на другий президентський термін.

XS
SM
MD
LG