Доступність посилання

ТОП новини

Україна, Франція та Німеччина не дозволять Росії «знищити нормандський формат чужими руками» – Кулеба


За словами міністра, попри бажання пожартувати з приводу публікації дипломатичних листів, «насправді нічого гарного в цьому немає»
За словами міністра, попри бажання пожартувати з приводу публікації дипломатичних листів, «насправді нічого гарного в цьому немає»

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу 18 листопада прокоментував публікацію російським МЗС текстів нібито дипломатичного листування щодо зустрічі в нормандському форматі.

Кулеба зізнався, що, попри бажання пожартувати з цього приводу, «насправді нічого гарного в цьому немає».

«Росія своїми діями просто добиває нормандський формат, демонструє, що вона не зацікавлена в його розвитку. Ну і, безумовно, підриває залишки довіри до себе. Тому я можу сказати одне: ми домовилися з німецьким і французьким колегами, що не подаруємо Росії розкіш знищити нормандський формат чужими руками. Ми будемо працювати над залученням Росії до переговорного процесу, до дипломатичних зусиль з урегулювання цього конфлікту», – сказав міністр.

Читайте також: Голови МЗС Німеччини і Франції попередили Росію про «серйозні наслідки» її дій щодо України

Він зазначив, утім, що після цієї публікації Росії «не можуть довіряти навіть дипломати», що ускладнить переговори.

«Але ми будемо працювати, тому що Украна зацікавлена в мирі, справедливих рішеннях і безпеці», – додав голова МЗС.

Напередодні Міністерство іноземних справ Росії заявило, що оприлюднює тексти, за його твердженням, дипломатичного листування щодо нормандського формату. У Москві це пояснили тим, що її позиція щодо зустрічі нібито «піддається викривленню».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG