Доступність посилання

ТОП новини

У 2016-2020 роках Україна продала озброєння на понад 4 млрд дол – «Укроборонпром»


В «Укроборонпромі» зазначили, що за цей період жодне підприємство концерну не уклало ні одного експортного контракту з Росією
В «Укроборонпромі» зазначили, що за цей період жодне підприємство концерну не уклало ні одного експортного контракту з Росією

Обсяг експорту продукції та послуг іноземним державам ДК «Укроборонпром» у 2016-2020 роках перевищив чотири мільярди доларів. Про це повідомили у концерні у відповідь на запит Радіо Свобода

«Обсяг експорту продукції та відповідних послуг підприємствами-учасниками концерну до іноземних країн у 2016–2020 роках перевищив чотири мільярди доларів», – мовиться в повідомленні.

В «Укроборонпромі» також розповіли про постачання озброєння до Білорусі.

«Показники експорту в 2016-2020 роках товарів військового призначення та подвійного використання підприємствами – учасниками концерну до Білорусі характеризуються незначними обсягами, в середньому від одного до двох мільйонів доларів щорічно. При цьому пік поставок припадав на 2016-2017 роки», – заявили в держконцерні.

В «Укроборонпромі» зазначили, що у 2016-2020 роках жодне підприємство концерну не уклало ні одного експортного контракту з російською стороною, а відтак не відвантажило жодної одиниці озброєння, військової техніки або товарів подвійного призначення до Росії.

31 березня президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо державного оборонного замовлення на 2021 рік та 2022, 2023 роки.

У липні 2020 року Верховна Рада ухвалила закон про оборонні закупівлі, що передбачає замовлення зброї, військової техніки (та всього іншого, що потрібне армії та бойовим підрозділам) на відкритих електронних аукціонах.

XS
SM
MD
LG