Доступність посилання

ТОП новини

Енергетики розповіли, якою буде ситуація зі світлом найближчими днями


 У деяких регіонах пошкоджені мережі все ще не дозволяють повністю забезпечити електропостачання окремих міст, зазначили спецалісти
У деяких регіонах пошкоджені мережі все ще не дозволяють повністю забезпечити електропостачання окремих міст, зазначили спецалісти

Найближчими днями в Україні, ймовірно, збережеться відсутність дефіциту електроенергії, повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

«Ми бачимо здатність енергосистеми покрити споживання існуючим виробництвом електроенергії електростанціями. Єдине, що може (відвернути нас від цього прогнозу ред.) – це нові масовані ракетні обстріли. Ми готуємось до такого сценарію», – заявив Кудрицький.

За його словами, у деяких регіонах пошкоджені мережі все ще не дозволяють повністю забезпечити електропостачання окремих міст.

«Перш за все, говоримо про Одесу. Там тривають відновлювальні роботи, які дозволять найближчими тижнями усунути це «вузьке місце», – додав він.

Енергетики раніше заявили, що сприятливі погодні умови цієї зими дозволяють потужно працювати гідрогенерації, зростають обсяги виробництва електроенергії з відновлюваних джерел, відповідно немає дефіцит електроенергії.

Російські війська, починаючи з осені минулого року, атакували об’єкти української енергетичної інфраструктури. Через це в Україні діють графіки відключень електрики.

XS
SM
MD
LG