Доступність посилання

ТОП новини

Уряд заборонив обмежувати електропостачання «Води Донбасу»


Прифронтовий Торецьк під час перебоїв водопостачання, осінь 2018 року
Прифронтовий Торецьк під час перебоїв водопостачання, осінь 2018 року

Кабінет міністрів заборонив постачальникам електроенергії обмежувати обслуговування комунального підприємства «Вода Донбасу», повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Таке рішення в уряді пояснили тим, що перебої з постачанням води, які спричиняє знеструмлення «Води Донбасу», несе загрози санітарно-епідеміологічного і техногенного характеру.

«Знеструмлення комунального підприємства «Вода Донбасу» – це знеструмлення дев’яти фільтрувальних станцій, 152 водопровідно-насосних станцій, 24 каналізаційних очисних споруд, 74 каналізаційно-насосних станцій, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі», – йдеться в повідомленні уряду.

Заява Кабміну не роз’яснює, яким чином уряд планує врегулювати ситуацію з оплатою електроенергії комунальним підприємством «Вода Донбасу».

У квітні 2019 року національна енергетична компанія «Укренерго» повідомляла, що енергопостачання «Води Донбасу» лишається неврегульованим, а саме комунальне підприємство скаржилося на зависокі тарифи на енергопостачання.

Частина об’єктів КП «Вода Донбасу» перебуває на контрольованій Україною території, частина – на окупованій. Зокрема водозабір, станція фільтрації та підйому води діє на підконтрольній Києву території, звідки ця вода подається в окупований Донецьк в обсязі 860 тисяч кубів щодобово.

XS
SM
MD
LG