Доступність посилання

ТОП новини

Трамп анонсував «розширену» зустріч з лідером Китаю на полях G20


Президент США Дональд Трамп (л) та лідер Китаю Сі Цзіньпін
Президент США Дональд Трамп (л) та лідер Китаю Сі Цзіньпін

Президент США Дональд Трамп повідомив про телефонну бесіду з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, в перебігу якої сторони домовилися про «розширену» зустріч на полях саміту «Групи двадцяти» G20 у Японії наступного тижня.

«У мене була дуже хороша телефонна розмова з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Наступного тижня у нас буде розширена зустріч в G20 у Японії. Наші команди розпочнуть переговори для нашої зустрічі», – повідомив Трамп 18 червня.

Державні засоби масової інформації Китаю повідомили, що Цзіньпін погодився на зустріч з Трампом і заявив, що суперечки мають вирішуватися шляхом діалогу.

«Ключ у тому, щоб уважно ставитися до законних потреб одне одного. Ми також сподіваємося, що Сполучені Штати ставляться справедливо до китайських компаній. Я згоден з тим, що економічні і торговельні команди обох країн підтримуватимуть зв’язок щодо вирішення розбіжностей», – сказав Сі Цзіньпін.

США і Китай перебувають у стані торговельної війни, яка позначилася на фінансових ринках і викликала побоювання щодо уповільнення світової економіки.

Трамп звинуватив Китай в недобросовісній торговельній політиці і закритті своїх ринків для американських компаній. Він заявив про 25-відсоткові мита на весь китайський імпорт у США обсягом у близько 300 мільярдів доларів. Китай відповів митами на американські товари.

Саміт G20 відбудеться в японській Осаці 28-29 червня.

XS
SM
MD
LG