Доступність посилання

ТОП новини

Помпео обіцяє «додаткові заходи» для протидії російській агресії в Україні


Питання протидії російській агресії лідери країн-членів НАТО планують обговорити наступного тижня, заявив Помпео
Питання протидії російській агресії лідери країн-членів НАТО планують обговорити наступного тижня, заявив Помпео

Державний секретар США Майк Помпео сподівається, що в найближчі дні він зможе оголосити про «додаткові заходи» для протидії російській агресії в Україні.

«Наступного тижня я сподіваюся, що коли наші колеги з НАТО будуть у місті, ми зможемо оголосити чергову серію дій, які ми здійснюватимемо спільно, щоб протиставити діям Росії в Криму та Азовському морі», – заявив Помпео 27 березня у Палаті представників конгресу США.

Члени НАТО зберуться у Вашингтоні 4 квітня, щоб відзначити 70-річчя заснування альянсу.

25 листопада 2018 року три українські військові кораблі намагалися увійти в Керченську протоку, проте були атаковані російськими прикордонними кораблями. У повітря піднімалася і авіація. Українські кораблі були захоплені, а 24 військові моряки заарештовані, їх звинуватили в незаконному перетині кордону Росії.

Україна звинувачує Росію в агресії, вказуючи на те, що за договором обидві країни мають право вільно користуватися Керченською протокою. Арештованих моряків українська влада вважає військовополоненими. Країни ЄС неодноразово закликали Москву звільнити моряків, але безрезультатно.

XS
SM
MD
LG