Доступність посилання

ТОП новини

США засудили Венесуелу за розслідування проти Гуайдо


Верховний суд Венесуели за зверненням генерального прокурора заборонив Хуанові Гуайдо виїжджати з країни і заблокував його рахунки
Верховний суд Венесуели за зверненням генерального прокурора заборонив Хуанові Гуайдо виїжджати з країни і заблокував його рахунки

США засуджують рішення Генеральної прокуратури Венесуели почати розслідування проти Хуана Гуайдо, який проголосив себе тимчасовим президентом країни. Про це у Twitter написав радник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

Він пригрозив серйозними наслідками тим, хто спробує підірвати демократію і зашкодити опозиційному політику.

Раніше стало відомо, що генеральний прокурор Венесуели Вільям Сааб передав інформацію про розслідування до Верховного суду. Генпрокурор пояснив, що розслідування пов’язане з епізодами насильства в країні в останні дні.

Верховний суд у відповідь на це 29 січня оголосив, що Гуайдо заборонено виїжджати з країни до закінчення слідства проти нього. Крім того, суд постановив заблокувати його рахунки.

23 січня голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної й економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни.

Гуайдо заявив, що Ніколас Мадуро, який у травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах у Венесуелі, не здатний виконувати обов’язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Гуайдо визнали тимчасовим президентом майже всі країни Латинської Америки, США, Австралія, Канада й Ізраїль. Країни Євросоюзу пообіцяли визнати Гуайдо президентом, якщо у Венесуелі найближчим часом не будуть оголошені позачергові вибори. Мадуро підтримують Росія, Китай, Іран, Мексика, Куба, Туреччина і Сальвадор.

США запровадили санкції проти нафтогазової компанії Венесуели, які Мадуро назвав незаконними.

«Аморальні і злочинні» – Мадуро висловився про санкції США – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

XS
SM
MD
LG