Доступність посилання

ТОП новини

Фільм про Василя Стуса вийде в прокат під назвою «Заборонений» – Держкіно


У прокат фільм «Заборонений» про Василя Стуса має вийти восени 2019 року
У прокат фільм «Заборонений» про Василя Стуса має вийти восени 2019 року

Фільм про українського письменника Василя Стуса вийде в прокат під назвою «Заборонений», повідомило Державне агентство з питань кіно.

У відомстві заявили, що назва затверджена остаточно. Рішення про відмову від імені поета в назві було ухвалене через те, що творча група розглядає кіно «не лише як біографію конкретної людини, а й як образ часу і уособлення боротьби з режимом».

Згідно з повідомленням, картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.

У прокат фільм «Заборонений» має вийти восени 2019 року. Наразі картина перебуває на стадії постпродукції, тривають перемовини щодо дати релізу, зазначили в Держкіно.

У вересні 2018 року навколо фільму вибухнув скандал через те, що зі стрічки начебто прибрали сцени із проросійським політиком Віктором Медведчуком, який був адвокатом Василя Стуса. Кума Володимира Путіна часто звинувачують у порушенні адвокатської етики у процесах над Стусом та іншими дисидентами. Сам Медведчук своєї провини не визнає.

НА ДОТИЧНУ ТЕМУ:

Адвокат Медведчука відреагував на скандал з фільмом про Стуса

«Хай тоді фільм не виходить взагалі» – соцмережі про стрічку «Стус» без Медведчука

Скандал навколо фільму про Стуса: сцену з Медведчуком повернуть

«Який канал – такі й зірки»: соцмережі про Оксану Марченко на «1+1»

Медведчук: не вважаю Росію агресором

XS
SM
MD
LG