Доступність посилання

ТОП новини

На відновлення Маріуполя знадобиться щонайменше 10 мільярдів доларів – міська рада


Вже кілька тижнів російські війська тримають Маріуполь в облозі, регулярно його обстрілюючи з різних видів озброєнь
Вже кілька тижнів російські війська тримають Маріуполь в облозі, регулярно його обстрілюючи з різних видів озброєнь

Для відновлення знищеної бойовими діями інфраструктури Маріуполя знадобиться мінімум 10 мільярдів доларів, повідомила міська рада у своєму Телеграмі 1 квітня.

За повідомленням, рада створила спеціальну депутатську комісію для оцінки збитків.

«Не менше 10 мільярдів доларів знадобиться для відновлення інфраструктури Маріуполя. Це попередня мінімальна оцінка, яка буде уточнена в процесі фіксації руйнувань, завданих агресією РФ», – йдеться в заяві маріупольської міської адміністрації.

Мер міста Вадим Бойченко заявив, що міська влада співпрацює з урядом для фіксації збитків та злочинів проти цивільного населення.

«Зараз ми працюємо в тісній взаємодії з Урядом та Донецькою військово-цивільною адміністрацією, аби після війни домогтися від Росії не тільки репарацій на повну відбудову нашого улюбленого Маріуполя, але й великих виплат всім маріупольцям за завдані страждання та шкоду», – йдеться в коментарі міського голови.

Вже кілька тижнів російські війська тримають Маріуполь в облозі, регулярно його обстрілюючи з різних видів озброєнь. У місті гуманітарна катастрофа – немає води, їжі, медикаментів, зв’язку, тепло та електропостачання. Зруйновано 90% будівель. Загиблих ховають у братських могилах.

Читайте також: Міськрада закликала світову спільноту визнати дії РФ в Маріуполі геноцидом

Досі, попри домовленості, немає безпечного коридору для вивезення цивільних, для підвезення їжі та ліків. Російська армія піддає обстрілам усі можливі шляхи виїзду з міста. Однак, за даними української влади, тисячі жителів Маріуполя, зокрема і діти без батьків, були, із порушенням міжнародного права, вивезені на територію Росії.

За останніми даними, на евакуацію із Маріуполя ще чекають чекає понад 160 тисяч людей.

«Люди мруть»: як виживають ті, хто не покинув Маріуполь (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00
Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG