Доступність посилання

ТОП новини

Випадки еболи й чуми в ДР Конго: серед українських військових ніхто не захворів – командування


Чисельність українського національного контингенту в Демократичній Республіці Конго становить 246 військовослужбовців
Чисельність українського національного контингенту в Демократичній Республіці Конго становить 246 військовослужбовців

Серед українських військових, які несуть службу в Демократичній Республіці Конго, не зафіксували хворих на хворобу ебола або чуму. Про це йдеться у відповіді на запит Радіо Свобода, наданій тимчасовим виконувачем обов’язків начальника центру національних контингентів та національного персоналу об’єднаного штабу командування Об’єднаних сил Збройних Сил України полковником Юрієм Тукаленком.

«Серед українських військовослужбовців 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго останнім часом та протягом минулого року випадків захворювання на чуму або хворобу, викликану вірусом ебола, не було виявлено», – повідомив він.

Читайте також: Кулеба про загибель італійського посла в ДР Конго: Україна засуджує тероризм у всіх формах

За його даними, наразі ніхто з українських військових 18 окремого вертолітного загону Місії ООН, які несуть службу в Демократичній Республіці Конго, не хворіє також на коронавірусну хворобу COVID-19. Всього за час пандемії захворіли двоє військових, один із них помер у листопаді 2020 року.

У командуванні також повідомили про умови для надання медичної допомоги українським військовим у Демократичній Республіці Конго при виявленні підозри на захворювання на COVID-19, хворобу, спричиненою вірусом ебола, або місцевими різновидами чуми.

«У разі виявлення військовослужбовця з ознаками хвороби проводиться негайна ізоляція, евакуація та подальше лікування у госпіталях Місії ООН 3-го рівня (місто Гома, ДР Конго) або 4 рівня (місто Найробі, Республіка Кенія, місто Ентеббе, Республіка Уганда, місто Кіншаса, ДР Конго)», – мовиться у відповіді полковника Тукаленка.

Читайте також: На Закарпатті виявили два випадки захворювання на малярію – ЦГЗ

Загалом чисельність українського національного контингенту в Демократичній Республіці Конго становить 246 військовослужбовців.

21 лютого міжнародна агенція AFP повідомила про чотири смерті від хвороби, спричиненої вірусом ебола, у Демократичній Республіці Конго. Раніше агенція повідомляла про понад 500 випадків захворювання на різні види чуми в провінції Ітурі, з них 31 людина загинула.

Попередній спалах еболи в Демократичній Республіці Конго тривав з 2018 по червень 2020 року і призвів до загибелі 2 277 людей.

XS
SM
MD
LG