Доступність посилання

ТОП новини

Вибух на полігоні у 2017-му: обвинувальний акт щодо керівника стрільб спрямували до суду


Дії військового кваліфікували за статтею про «недбале ставлення військової службової особи до служби» в умовах особливого періоду, яке призвело до тяжких наслідків
Дії військового кваліфікували за статтею про «недбале ставлення військової службової особи до служби» в умовах особливого періоду, яке призвело до тяжких наслідків

Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України повідомила 30 червня, що спільно з Державним бюро розслідувань скерувала до суду обвинувальний акт щодо військового в справі про загибель та поранення військових у серпні 2017 року.

Слідство встановило, що під час навчальних стрільб на військовому полігоні на Київщині старший керівник стрільб не впевнився у відсутності перешкод для стрільби та не стежив за дотриманням заходів безпеки.

«Вказаний капітан ЗСУ, не отримавши доповідь про вибуття військовослужбовців з командно-спостережного пункту, дав дозвіл мінометному розрахунку на постріл з 120-міліметрового міномету. Внаслідок цього відбулось пряме попадання у спостережний пункт, в якому знаходився особовий склад. Внаслідок розриву 120-міліметрової міни двоє військовослужбовців загинули на місці та чотири отримали тяжкі тілесні ушкодження», – повідомляє прокуратура.

Читайте також: Донбас: бойовики б’ють авіаційними ракетами. Чим відповідає українська армія?​

Дії військового кваліфікували за статтею про «недбале ставлення військової службової особи до служби» в умовах особливого періоду, яке призвело до тяжких наслідків. В разі доведення провини йому загрожує від п’яти до семи років.

4 серпня 2017 року Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України повідомила, що відкрила провадження через вибух на одному з полігонів Київської області. Перше повідомлення містило дані про загибель одного військового та поранення ще п’яти.

Бойовики б'ють авіаракетами по українській армії на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:35 0:00

XS
SM
MD
LG