Доступність посилання

ТОП новини

У Запорізькій ОВА підтвердили викрадення журналістки військами РФ


Це не перший випадок викрадення російськими військовими журналістів на території Запорізької області
Це не перший випадок викрадення російськими військовими журналістів на території Запорізької області

На території Запорізької області військові РФ викрали місцеву журналістку Ірину Дубченко. У Запорізькій обласній військовій адміністрації заявили, що інформацію про її викрадення напередодні, 28 березня, отримала спеціальна група, яка займається пошуком і звільненням людей, протиправно затриманих російськими військовими. Деталей події у військовій адміністрації не розголошують.

«Вчора надійшла заява щодо викрадення нашої журналістку Ірини Дубченко. Хочу звернутися до рідних і близьких. Відповідне реагування на сьогоднішній момент здійснено. Вказана інформація передана на певні структури і здійснюються певні заходи реагування. Розумію, що дуже багато громадян хочуть почути певні алгоритми, механізми дії, але з метою безпеки наших громадян, нерозголошення персональних даних, ми не можемо розголошувати цю інформацію. Відповідна інформація надається лише близьким і рідним та, відповідно, правоохоронним органам», – повідомила 29 березня Антоніна Шостак, уповноважена при Запорізькій ОВА з питань дотримання норм міжнародного права щодо цивільних, протиправно затриманих окупаційними силами РФ.

28 березня інформацію про викрадення Ірини Дубченко оприлюднив у соцмережах запорізький кореспондент телеканалу «1+1» Яків Носков.

Інформацію про те, що журналістку затримали російські військові 26 березня у коментарях до допису Якова Носкова підтвердила і її сестра Олександра Дубченко.

Це не перший випадок викрадення російськими військовими журналістів на території Запорізької області. Так, вони затримували, а згодом звільнили журналістку hromadske Вікторію Рощину, журналістів одного з мелітопольських медіа-холдингів і його видавця разом із дружиною і дочкою. Також раніше російські військові у Бердянську захопили редакцію тамтешнього медіа-холдингу і упродовж декількох годин утримували в ній журналістів.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG