Доступність посилання

ТОП новини

Викиди в Криму: з Херсонської області близько 200 дітей відправили на оздоровлення


У ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини
У ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини

Із семи населених пунктів Херсонської області, розташованих поблизу адміністративного кордону з анексованим Кримом, 193 дитини відправили «на оздоровлення» в курортні міста. Про це в коментарі «Громадському» повідомив голова Херсонської обласної ради Андрій Гордєєв.

«Вивезення дітей відбувається на тлі забруднення повітря через викиди заводу «Кримський титан» в Армянську, на території анексованого півострова. Дітей вивозять на два тижні. «На оздоровлення» вивезли 193 дитини і чотирьох вагітних жінок», – зазначив Гордєєв.

Повідомляється, що дітей вивозять, зокрема, з сіл Каланчацького і Чаплинського району.

Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян раніше заявляв, що п'ятьох українських прикордонників шпиталізували зі скаргами на поганий стан через викиди в анексованому Росією Криму.

У ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини.

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством «Кримський титан».

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового й содового заводів.

Жителі кримського міста Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

XS
SM
MD
LG