Доступність посилання

ТОП новини

У Румунії готують інфраструктуру для навчання українських пілотів на F-16 – Ігнат


Юрій Ігнат відзначив, що Україна, яка є майбутнім членом Альянсу, також «повинна буде створювати навчальні центри для пілотів на своїй території».
Юрій Ігнат відзначив, що Україна, яка є майбутнім членом Альянсу, також «повинна буде створювати навчальні центри для пілотів на своїй території».

У Румунії триває підготовка необхідної інфраструктури для навчання українських пілотів на літаках F-16, зазначив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Формується центр підготовки пілотів у Румунії. Для того, щоб він формувався, потрібно забезпечити базу, забезпечити її авіаційними симуляторами, авіаційними тренажерами, а також навчально-бойовими літаками F-16, тобто двомісними, які будуть складовою цього центру. Партнери послідовні і забезпечують цю країну цими засобами, формують всю необхідну інфраструктуру», – повідомив Ігнат.

Речник каже, що Україна, яка є майбутнім членом Альянсу, також «повинна буде створювати навчальні центри для пілотів на своїй території».

«В Україні теж очевидно будуть створені такі центри, можливо не один, а декілька таких центрів, де будуть навчатись. Те, що вже надають літаки, тому що вінцем навчання є пілотування і для цього, щоб опанувати винищувач потрібні польоти з інструктором. Зараз партнери уже починають постачання цих літаків, для того, щоб українські військові, які навчаються і в США, і в Європі могли через деякий час навчатися і там (в Румунії – ред.)», – наголосив Ігнат.

Він також зауважив, по процес навчання та підготовки пілотів триває постійно.

«Процес цей невпинний. Льотчики навчаються постійно, немає такого, що відучились 5 років і навчання закінчилось. Цей процес триває щодня, навіть у мирний час льотні зміни тривають практично п’ять разів на тиждень. Нам в Україні теж потрібно буде розвивати цей напрямок на новий тип літака», – наголосив речник.

Данія та Нідерланди стали першими країнами, які пообіцяли передати Україні винищувачі F-16, але це станеться після завершення навчання українських пілотів. Також про це оголосили Норвегія та Бельгія.

Союзники України по НАТО, включно зі США, заявили, що навчатимуть українських пілотів керувати винищувачами.

Форум

XS
SM
MD
LG