Доступність посилання

ТОП новини

WBA відновила в рейтингах російських і білоруських боксерів, тому що вони «не солдати»


Після початку повномасштабної війни Росії проти України кілька світових боксерських організацій відмовилися визнавати та затверджувати турніри та поєдинки в Росії
Після початку повномасштабної війни Росії проти України кілька світових боксерських організацій відмовилися визнавати та затверджувати турніри та поєдинки в Росії

Російські та білоруські боксери відновлені в рейтингах Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) – про це вона повідомила 13 грудня.

Згідно із заявою асоціації, спортсмени з Росії та Білорусі «не є солдатами чи частиною уряду», тому не мають стосунку до війни в Україні.

Водночас будь-який спортсмен, який висловлюється на підтримку російського військового вторгнення в Україну або бере участь у ньому, буде негайно усунений, додає WBA.

Рішення про відновлення російських та білоруських боксерів було ухвалено після тривалого обговорення на засіданні асоціації 11 грудня в Орландо.

Читайте також: Ломаченко переміг Ортіса за рішенням суддів

13 грудня росіянина Дмитра Бівола визнали найкращим боксером року за версією WBA.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України Всесвітня боксерська асоціація, а також Міжнародна боксерська федерація (IBF), Всесвітня боксерська організація (WBO) та Всесвітня боксерська рада (WBC) відмовилися визнавати та затверджувати турніри та поєдинки в Росії. Міжнародна асоціація боксу (IBA) заборонила спортсменам із Росії брати участь у міжнародних турнірах під своєю егідою.

Тоді ж WBA заявила, що російських і білоруських бійців буде виключено з рейтингових списків, проте чинні чемпіони світу або окремих регіонів збережуть свій статус.

XS
SM
MD
LG