Доступність посилання

ТОП новини

У світі за тиждень COVID-19 виявили у понад 2,4 млн людей – ВООЗ


За минулий тиждень у світі виявили понад 2,4 мільйона нових хворих на COVID-19, померли близько 36 тисяч людей. Про це йдеться у звіті Всесвітньої організації охорони здоров’я, оприлюдненому 20 жовтня.

Зазначається, що у швидко зростає кількість хворих та смертей у Європейському регіоні. За тиждень тут виявили 927 тисяч нових інфікованих, що 25 відсотків більші показників зростання попереднього тижня. Саме на Європу припадає 38 відсотків від усіх нових випадків, зареєстрованих у світі минулого тижня. Так само продовжує зростати і кількість летальних випадків захворювання, повідомили у ВООЗ.

Збільшується, хоч і не так стрімко, кількість нових випадків у Африці та Східно-Середземноморському регіоні, а також у Західно-Тихоокеанському регіоні.

Зниження кількості нових випадків у порівнянні з попередніми тижнями фіксують у Америці та Південно-Східній Азії, хоча у сукупності на ці два регіони припадає понад половина всіх нових випадків та смертей від коронавірусу, які спостерігаються у світі.

Країни, які повідомили про найбільшу кількість нових інфікованих, за тиждень не змінилися: це Індія, США, Франція, Бразилія та Велика Британія.

19 жовтня кількість підтверджених випадків COVID-19 у світі від початку пандемії перевищила 40 мільйонів. Станом на 20 жовтня у світі зафіксували понад 1,1 мільйона смертей, пов’язаних з COVID-19.

XS
SM
MD
LG