Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура просить засудити Януковича до 15 років тюрми в справі про держзраду


Суд у справі про державну зраду Віктора Януковича перейшов до дебатів
Суд у справі про державну зраду Віктора Януковича перейшов до дебатів

Прокуратура просить Оболонський районний суд Києва засудити екс-президента України Віктора Януковича до 15 років тюрми в справі про державну зраду, заявив прокурор Максим Крим.

Перед цим суд перейшов до стадії дебатів. Першим виступав прокурор Руслан Кравченко. У цей час захист Януковича намагався перебити його й вимагав допиту свідків. Адвокати стверджували, що колишній прем’єр-міністр України Микола Азаров був готовий свідчити через відеозв’язок із Москви.

У відповідь суддя Владислав Дев’яток заявив, що екс-голову уряду викликали до суду неодноразово, однак його участь у процесі не забезпечили.

Раніше в приміщенні суду сталася штовханина за участі адвокатів Януковича, які не впускали до залу засідань призначеного державою захисника Юрія Рябовола. Вони заявляли, що колишній президент відмовився від його послуг.

Після промови сторони обвинувачення Рябовол попросив три місяці на ознайомлення зі справою. У відповідь прокурори заявили, що для ознайомлення буде достатньо 20 днів.

Суд оголосив перерву майже на місяць – наступні засідання відбудуться 13 і 14 вересня.

Спочатку судові дебати мали розпочатися у квітні, однак згодом суд повернувся до допиту свідків сторони захисту.

Слідство звинувачує Януковича в державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі президент-утікач переховується за кордоном.

XS
SM
MD
LG