Доступність посилання

ТОП новини

До вечора буде зареєстровано законопроєкт про відповідальність за продаж ліків дітям – Радуцький


Михайло Радуцький також зазначив, що наразі остаточно не вирішено, яке покарання за це передбачатиметься
Михайло Радуцький також зазначив, що наразі остаточно не вирішено, яке покарання за це передбачатиметься

Михайло Радуцький, голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, анонсував у коментарі Радіо Свобода, що депутати планують зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт, який заборонить продаж ліків неповнолітнім.

Він пояснив необхідність таких обмежень низкою випадків, що сталися напередодні, коли діти труїлись медичними препаратами, які, за даними поліції, купили в аптеці.

«Сьогодні до 22:00 буде зареєстровано законопроєкт, який заборонить продаж ліків дітям до 18 років: і рецептурних, і безрецептурних. Про вітаміни ми зараз не кажемо, про бади не кажемо, бо це не є ліки», – розповів Радуцький Радіо Свобода.

Голова профільного комітету додав, що остаточно не вирішено, яке покарання передбачатиметься за продаж ліків дітям, утім, зауважив, що одна з пропозицій: прирівняти до покарання за продаж фальсифікованих ліків.

«У нас ще є суперечка, наскільки жорстким має бути покарання. Воно має бути, і нести слід адміністративну, і кримінальну відповідальність, але по термінах ще не скажу», – додав Радуцький.

Згідно зі статтею 321 Кримінального кодексу України, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів караються позбавленням волі від п’яти до восьми років. За ці ж дії, скоєні повторно – від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Двоє школярок із Боярки Київської області 16 лютого отруїлися ліками, які придбали в місцевій аптеці, внаслідок чого одна з них померла.

В Умані Черкаської області 17 лютого дві інші школярки також вжили надмірну дозу ліків і потрапили до лікарні.

XS
SM
MD
LG