Доступність посилання

ТОП новини

Встановлена кількість загиблих через війну дітей зросла до 395 – Офіс генпрокурора


Відомство вказує на те, що ці цифри не остаточні
Відомство вказує на те, що ці цифри не остаточні

За офіційними даними, через російську агресію загинули 395 дітей, повідомив Офіс генерального прокурора з посиланням на ювенальних прокурорів.

«Станом на ранок 27 вересня 2022 року більше ніж 1171 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 395 дітей загинуло та понад 776 отримали поранення різного ступеню тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Водночас відомство вказує на те, що ці цифри не остаточні, адже триває робота зі встановлення кількості жертв у місцях активних бойових дій та на окупованих і звільнених територіях.

Читайте також: В ООН підтвердили 14 844 випадки загибелі або поранення цивільних в Україні через масштабну війну Росії

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 401, Харківській – 231, Київській – 116, Миколаївській – 72, Чернігівській – 68, Луганській – 64, Херсонській – 55, Запорізькій – 47, Дніпропетровській – 26.

«26 вересня внаслідок обстрілу ворогом міста Первомайський Харківської області загинула 13-річна дівчинка. Стало відомо, що на початку квітня внаслідок обстрілів окупантами міста Рубіжне Луганської області загинуло троє дітей», – повідомляє Офіс.

Також правоохоронці встановили, що в Красногорівці 26 вересня поранена 13-річна дівчинка. Також зафіксовано два випадки поранення дітей на Київщині та Харківщині навесні.

Читайте також: «Діти слухають уроки українською, як підпільники» – евакуйована вчителька з Волновахи навчає дітей онлайн

2500 закладів освіти пошкоджені російськими обстрілами, з них 289 повністю зруйновані.

Москва, попри численні докази, заперечує обстріли цивільних в Україні.

Резолюції Ради безпеки ООН визначають, що серйозними порушеннями проти дітей під час збройних конфліктів є: вербування і використання дітей у збройних конфліктах; вбивства та каліцтва дітей; напади на школи, лікарні та захищених осіб, які пов’язані з ними; зґвалтування та інші форми сексуального насильства проти дітей; викрадення дітей; відмова у доступі гуманітарної допомоги.

XS
SM
MD
LG