Доступність посилання

ТОП новини

Клименко назвав остаточну кількість загиблих унаслідок руйнування Каховської ГЕС


Щодо матеріальних втрат, то, за словами міністра, остаточних підрахунок ще не завершений.
Щодо матеріальних втрат, то, за словами міністра, остаточних підрахунок ще не завершений.

Унаслідок руйнування Каховської ГЕС загинула 31 людина. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів міністр МВС України Ігор Клименко.

«Що стосується загиблих: у нас на сьогодні загиблих 31 особа. 29 – це Херсонська область і два громадянина загинули в Миколаївській області», – сказав Клименко.

Щодо матеріальних втрат, то, за словами міністра, остаточних підрахунок ще не завершений.

«Дуже важко за ці місяці порахувати, скільки ми втратили можливого врожаю, скільки ми втратили приватних господарств, а це і виноградники, і баштанні культури, які росли на цій території, скільки ми втратили можливостей по воді. Це велика проблема. Вода відійшла на кілька кілометрів від берега Херсонського водосховища.. І на сьогодні я бачу основною проблемою – це доступ до води в подальшому для наших громадян», – зазначив очільник МВС.

Повна версія інтерв’ю міністра МВС України Ігоря Клименка Радіо Свобода буде опублікована завтра, 21 липня.

За рішенням уряду, 6 червня керівником робіт із ліквідації наслідків руйнування ГЕС було призначено Ігоря Клименка.

На світанку 6 червня стало відомо про руйнування греблі Каховської ГЕС. Українська влада звинуватила у підриві греблі російські окупаційні сили, які захопили, замінували і контролювали гідроелектростанцію від 24 лютого 2022 року.

Російська окупаційна влада натомість стверджує, що це ЗСУ вночі обстріляли і пошкодили греблі Каховської ГЕС. Причиною руйнування Каховської ГЕС, найімовірніше, став вибух у тунелі бетонної основи греблі, написало 16 червня американське видання New York Times, прямо вказуючи на те, що це зробила Росія.

XS
SM
MD
LG