Доступність посилання

ТОП новини

Закон щодо воєнного стану направили на підпис президентові


Президент Петро Порошенко під час виступу в парламенті перед голосуванням щодо закону про затвердження указу «Про введення воєнного стану в Україні», 26 листопада 2018 року
Президент Петро Порошенко під час виступу в парламенті перед голосуванням щодо закону про затвердження указу «Про введення воєнного стану в Україні», 26 листопада 2018 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій 28 листопада підписав ухвалений парламентом закон щодо затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні».

Як йдеться в повідомленні на сайті парламенту, тепер документ направлений на підпис президентові Петрові Порошенку.

Згідно з ухваленим Верховною Радою законом, воєнний стан в десяти областях України запроваджується з 26 листопада, повідомили напередодні в Раді національної безпеки й оборони.

Читайте також: Воєнний стан: причин для паніки немає (огляд преси)

Спершу РНБО пропонувала президенту України Петру Порошенку запровадити воєнний стан на два місяці по всій Україні. Але згодом, під час обговорення відповідного закону, президент погодився обмежити воєнний стан одним місяцем і десятьма східними і південними областям.

Рішення ухвалили після того, як 25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі, а також затримали 24 українських моряків. За даними української сторони, шістьох українських військових поранено, двоє – у тяжкому стані. Росія заявляє, що надала медичну допомогу трьом пораненим, про інших трьох не згадувала.

Українська прокуратура визнала захоплених Росією моряків військовополоненими.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі і НАТО також закликали до «стриманості і деескалації».

XS
SM
MD
LG