Доступність посилання

ТОП новини

Влада підтвердила ракетний удар РФ по Запоріжжю


Наслідки російського ракетного обстрілу житлової багатоповерхівки у Запоріжжі, 18 жовтня 2023 року
Наслідки російського ракетного обстрілу житлової багатоповерхівки у Запоріжжі, 18 жовтня 2023 року

Російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжі, повідомив голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

«Близько 11:27 ворог атакував місто Запоріжжя двома ракетами (попередньо – балістичними) з південного напрямку. Одна з ракет влучила по території підприємства, наразі уточнюється місце влучання другої», – написав він у телеграмі.

За його даними, в результаті ударів пошкоджено будівлі на території підприємства. Інформація щодо постраждалих не надходила.

До 12:00 у Запорізькій області кілька разів оголошували повітряну тривогу. Близько о 11:30 у Запоріжжі було чутно звуки вибухів.

Минулого тижня, 18 жовтня, армія РФ вдарила по житловому будинку в Запоріжжі. Місцева влада повідомила про загибель 5 людей, ще пʼятеро поранені внаслідок ракетного удару. За даними МВС, рятувальники евакуювали близько 50 мешканців багатоповерхівки.

Російські військові регулярно атакують українські населені пункти з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.
ООН станом на 8 жовтня підтвердила загибель 9 806 і поранення 17 962 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. При цьому в організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

Форум

XS
SM
MD
LG