Доступність посилання

ТОП новини

Команда Зеленського виступає за перезапуск НАЗК та Антикорупційної прокуратури


Зеленський перемагає на виборах президента
Зеленський перемагає на виборах президента

Команда переможця виборів президента України Володимира Зеленського виступає за перезапуск Національного агентства з питань запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, заявила в ефірі «Громадського телебачення» член Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України Галина Янченко, яка входить до команди Зеленського.

«Депутатська недоторканність повинна піти в минуле, НАЗК перезапущене, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, сподіваюся, теж, принаймні керівництво», – зазначила Янченко.

За її словами, також важливим кроком є зменшення тиску на бізнес.

«Ми знаємо, що на сьогодні господарські і фінансові справи розслідують всі, хто хочуть – і СБУ, і податкова. У нас навіть залишилась податкова міліція! Усе це потрібно забрати, щоби люди могли розвиватися, розвивати економіку, створювати нові робочі місця. Тому [треба створити] єдиний орган, який займається господарськими і фінансовими справами, а бізнес займається тим, що і має робити – розвивати економіку», – розповіла Янченко.

21 квітня відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Центральної виборчої комісії, Володимир Зеленський набирає понад 73%, чинний президент Петро Порошенко – понад 24%.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура була створена у 2015 році. Вона здійснює процесуальне керівництво в провадженнях НАБУ, яке розслідує корупцію на рівні високопосадовців.

НАЗК створене у 2016 року. Згідно з законодавством, серед функцій Національного агентство з питань запобігання корупції є контроль та перевірка декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зберігання та оприлюднення таких декларацій, проведення моніторингу способу життя цих людей.

XS
SM
MD
LG