Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський обіцяє повноцінний ЦНАП на «Чонгарі» до кінця року


Зеленський: держава до кінця року відкриє на «Чонгарі» великий хаб для обслуговування громадян
Зеленський: держава до кінця року відкриє на «Чонгарі» великий хаб для обслуговування громадян

Президент України Володимир Зеленський обіцяє повноцінний Центр надання адміністративних послуг на пункті пропуску «Чонгар» на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом.

Під час форуму Age of Crimea в Києві президент наголосив, що «уже важливо, яку Україну бачать кримчани, які перетинають КПВВ. Це має бути комфортна, безпечна, освітлена країна з нормальними дорогами та, вибачте мене, із робочими вбиральнями, зазначив голова держави.

«Саме тому таку увагу ми присвячували облаштуванню комфортних КПВВ. І ми це зробили. Водночас, незважаючи на їхню привабливість, я хочу підкреслити – це тимчасові конструкції. Окрім цього, держава спільно з компанією Socar до кінця року відкриє на «Чонгарі» великий хаб для обслуговування громадян. Там буде повноцінний Центр надання адміністративних послуг, зона відпочинку та інші дуже важливі об’єкти», – сказав Зеленський.

Він додав, що разом з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом побудувати 500 квартир для кримських переселенців.

«Найближчими днями турецька сторона приїжджає до України, щоб обрати ділянки для будівництва», – заявив Зеленський.

12 лютого в сервісній зоні КПВВ «Чонгар» відкрили Центр надання адміністративних послуг. Тут можуть надавати 168 видів послуг.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункту в’їзду / виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

XS
SM
MD
LG