Доступність посилання

ТОП новини

На «Чонгарі» відкрили центр надання адмінпослуг для кримчан


Центр адмінпослуг працює з 11 лютого
Центр адмінпослуг працює з 11 лютого

У середу, 12 лютого, в сервісній зоні КПВВ «Чонгар» відкрили Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). Про це повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Як зазначила начальник ЦНАП Новотроїцького сільради Ірина Собчішена, центр адмінпослуг працює з 11 лютого. За її словами, тут вже можуть надавати 168 видів послуг.

«ЦНАП працює з учорашнього дня в тестовому режимі. Ми працюємо в повну силу. Ми отримали всі доступи до всіх державних реєстрів. Вчора були оформлені два паспорти для виїзду за кордон для громадян України», – розповіла Собчішена.

За її словами, кримчани найбільше потребують надання саме паспортних послуг. «Сьогодні були жителі Криму, консультувалися. Я сподіваюся, що їм буде зручно обслуговуватись саме на КПВВ Чонгар», – зазначила Собчішена.

Після відкриття ЦНАП на КПВВ Чонгар почалося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з прав людини деокупацію і реінтеграції тимчасово окупованих територій. У ньому також беруть участь міністр з питань ветеранів і тимчасово окупованих територій Оксана Коляда та уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

Безвіз та паспорти тепер без черг для кримчан | Крим.Реалії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:46 0:00

У грудні на КПВВ «Чонгар» на адміністративному кордоні між окупованим Кримом і Херсонською областю завершили будівництво сервісної зони.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункту в’їзду / виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

XS
SM
MD
LG