Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розповів про втрати, яких зазнала Україна у перший день російської атаки


«Наші захисники зробили дуже багато. Захистили майже всю територію України, яка зазнала безпосередніх ударів»
«Наші захисники зробили дуже багато. Захистили майже всю територію України, яка зазнала безпосередніх ударів»

Президент України Володимир Зеленський розповів про втрати, яких зазнала Україна у перший день російської атаки.

Про це він заявив у зверненні до українців.

«Слава Збройним Силам України! Хлопці й дівчата, наші захисники! Ви блискуче захищаєте країну проти однієї з найпотужніших держав світу. Сьогодні Росія атакувала всю територію України. І сьогодні наші захисники зробили дуже багато. Захистили майже всю територію України, яка зазнала безпосередніх ударів. Відбивають ту, яку ворогу вдалося зайняти. Наприклад, Гостомель під Києвом. Це дає більше впевненості столиці», – сказав глава держави.

Так, за попередніми даними, за словами президента, ми втратили за сьогодні вже 137 наших героїв – наших громадян, з них 10 офіцерів, поранено – 316.

«На нашому острові Зміїний, захищаючи його до останнього, всі хлопці-прикордонники геройськи загинули. Але не поступилися. Всім їм буде присвоєно звання Героя України посмертно. Вічна пам'ять тим, хто віддав життя за Україну. Сотні поранених. Я вдячний усім, хто рятує людей зараз і допомагає зберігати порядок в державі», – наголосив Зеленський.

«Ворог завдає ударів не тільки по військових об'єктах, як заявляє. Але й по цивільних. Вони вбивають людей і перетворюють мирні міста на військові мішені. Це підло й ніколи не буде пробачено», – наголосив президент.

В Україні від 24 лютого введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України.

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG