Доступність посилання

ТОП новини

Президента України запросили до Польщі 1 вересня – АП


Президент Польщі Анджей Дуда хоче бачити українського колегу в день 80-х роковин початку Другої світової війни
Президент Польщі Анджей Дуда хоче бачити українського колегу в день 80-х роковин початку Другої світової війни

Президент Польщі Анджей Дуда запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Варшаву з візитом у день відзначення річниці початку Другої Світової війни (1 вересня – ред.). Про це інформує у вівторок ввечері сайт Адміністрації українського президента за підсумками його зустрічі в Брюсселі з польським колегою.

«Україна – наш добрий сусід, і ми збираємося розбудовувати наші відносини у взаємовигідний та в найкращий спосіб. Україна є великою країною зі значним потенціалом. Ми хочемо допомогти їй розвиватися», – цитує слова президента Польщі сайт АП.

Повідомляється, що Володимир Зеленський, у свою чергу, подякував Польщі за підтримку і спільне бачення ключових для Європи питань щодо зовнішньої політики та безпеки.

«Ми маємо зберегти нашу єдність, щоб наш спільний голос було почуто і враховано у загальноєвропейському контексті. Ми маємо спільне розуміння глибини загроз, які несе для всієї Європи Росія, і разом боремося за те, щоб ЄС залишався єдиним і солідарним з Україною у боротьбі проти агресії», – сказав Зеленський.

Напередодні Польське радіо повідомляло, що президент Польщі Анджей Дуда запросить президента України Володимира Зеленського на урочистості до Варшави, пов’язані з 80-ми роковинами початку Другої світової війни.

Візит до Брюсселя: Зеленський, Юнкер та згадки про Порошенка – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

Володимир Зеленський 4-5 червня перебуває з візитом у Брюсселі, де відвідує інституції ЄС і НАТО. У вівторок він зустрівся з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом, президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Зеленський подає сигнали до НАТО – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

XS
SM
MD
LG