Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський подякував Ердоганові за «заборону проходу російських військових кораблів» у Чорне море


Про те, коли було ухвалене і озвучене таке рішення, президент України не уточнив (фото архівне)
Про те, коли було ухвалене і озвучене таке рішення, президент України не уточнив (фото архівне)

Президент України Володимир Зеленський подякував своєму турецькому колезі Реджепу Тайїпу Ердогану за «заборону на прохід російських військових кораблів у Чорне море».

«Дякую моєму другові, пану президенту Туреччини Реджепу Ердогану і турецькому народу за потужну підтримку. Заборона на прохід російських військових кораблів у Чорне море і вагома військова, гуманітарна допомога Україні сьогодні вкрай важливі. Народ України ніколи цього не забуде», – написав Зеленський у твітері.

Про те, коли було ухвалене і озвучене таке рішення, президент України не уточнив. Турецька сторона наразі не коментувала заяву Зеленського.

Напередодні у МЗС Туреччини заявили, що розглядають прохання України закрити протоки Босфор і Дарданелли для проходу російських кораблів і блокувати їх прохід у Чорне море.

Водночас голова МЗС Мевлют Чавушоглу заявив, що, згідно з конвенцією Монтре, навіть у разі закриття проток в умовах воєнного стану російські військові кораблі матимуть право повернутися на базу як кораблі прибережної держави.

Член НАТО Туреччина, яка має дружні зв’язки і з Росією, і з Україною, намагається позиціонувати себе як посередника.
Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG