Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський підписав закон про продовження «особливого статусу Донбасу»


Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який продовжує до кінця 2020 року дію закону про «особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Верховної Ради.

Парламент схвалив закон 12 грудня. Рішення підтримали 320 народних депутатів. Не голосували у повному складі фракції «Голос»та «Батьківщина».

Закон про особливий порядок самоврядування на Донбасі авторства тодішнього президента Петра Порошенка Верховна Рада ухвалила у вересні 2014 року терміном на три роки. Він передбачає, що особливий порядок на окремих територіях буде введений «після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України».

У жовтні 2017 року парламент продовжив дію закону на рік, а у жовтні 2018-го – ще на рік – до 31 грудня 2019 року включно. Нинішні зміни до закону в частині його пролонгації запропонував голова фракції «Слуги народу» у Верховній Раді Давид Арахамія.

XS
SM
MD
LG