Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський привітав ухвалення закону про олігархів


Володимир Зеленський був ініціатором законопроєкту №5599
Володимир Зеленський був ініціатором законопроєкту №5599

Президент Володимир Зеленський привітав ухвалення Верховною Радою законопроєкту про «запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» в другому читанні.

«Вітаю ухвалення українським парламентом мого законопроекту про деолігархізацію #5599! Україна відкрита для великого бізнесу, але не для олігархічного впливу на чиновників, політиків і медіа. Сьогодні ми зробили ще один крок до того, щоб його позбутися», – заявив Зеленський.

Верховна Рада 23 вересня ухвалила в другому читанні закон про «запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)», відомий як закон про олігархів.

За документ проголосували 279 народних депутатів, проти – 54.

Проєктом закону, серед іншого, передбачено створення реєстру олігархів.

Відповідно до законопроєкту, рішення про визнання особи такою, яка має значний економічний або політичний вплив у суспільному житті (олігархом), приймається РНБО на підставі подання уряду, члена РНБО, Національного банку, Служби безпеки або Антимонопольного комітету.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG