Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч Байдена і Зеленського знову відклали – «Голос Америки»


Зустріч президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського, який 30 серпня прибуває з візитом до Вашингтону, перенесли на 1 вересня, підтвердили українській службі «Голосу Америки» в Білому домі.

За дотеперішнім планом, зустріч президентів мала відбутись 31 серпня, а на 1 вересня в Зеленського у США наразі заплановані інші події.

Дату прийняття Зеленського в Білому домі переносять уже вдруге: спочатку зустріч із президентом Байденом мала відбутись 30 серпня, але згодом її відклали на 31 серпня. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, тоді це відбулось «у зв’язку з розширенням програми візиту».

Речниця Білого дому Джен Псакі на брифінгу 27 серпня, говорячи про порядок денний роботи Байдена, зауважила, що ці плани «дещо мінливі», і головними моментами для нього наступними днями будуть ситуація в Афганістані і наближення урагану до території США. Говорячи про зустріч із Зеленським у Білому домі, вона не стала згадувати конкретної дати, а сказала, що ця зустріч відбудеться «наступного тижня».

Перед тим дату візиту Зеленського не вдавалося узгодити протягом тривалого часу. Спершу в офісі президента України хотіли, щоб цей візит відбувся до зустрічі Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним 16 червня, пізніше в Україні стали говорити про «кінець липня», потім Київ прагнув, щоб це відбулося принаймні напередодні Дня Незалежності України 24 серпня, але Вашингтон довго відкладав своє рішення щодо дати.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG