Доступність посилання

ТОП новини

«Скоригували графік постачання озброєння»: Зеленський провів засідання Ставки


Учасники Ставки, за словами президента Володимира Зеленського, також заслухали результати перевірки боєготовності новостворених бригад
Учасники Ставки, за словами президента Володимира Зеленського, також заслухали результати перевірки боєготовності новостворених бригад

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача у вівторок, 16 травня.

«Перша справа після повернення до Києва (Зеленський перебував у закордонному відрядженні – ред.) – Ставка. Заслухав керівників ОСУВів (об’єднаних стратегічних угруповань військ – ред.) про перебіг бойових дій на їхніх ділянках фронту. Розглянули загальну оперативну обстановку й дані розвідок. Скоригували графік постачання озброєння та боєприпасів. Їхній розподіл по бойових частинах та резервах», – написав Зеленський за підсумками засідання.

Учасники Ставки, за його словами, також заслухали результати перевірки боєготовності новостворених бригад.

Подробиць в пресслужбі президента не навели.

Російські війська останнім часом активізували атаки по Україні, зокрема, із застосуванням дронів. Уночі 16 травня в Україні двічі оголошувалася повітряна тривога. За повідомленнями представників влади, обʼєктом атаки став Київ.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі проєкту Радіо Свобода «Свобода.Ранок» повідомив, що Київ атакували з усіх напрямків «Кинджалами», «Калібрами» та «Іскандерами». Він розповів, що російські військові використали бойову авіацію, кораблі у Чорному морі та наземні пускові установки.

За повідомленням командування Повітряних сил ЗСУ, уночі 16 травня вдалося збити всі 18 запущених російськими військовими ракет, серед яких було шість ракет типу «Кинджал».

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, під час ракетного удару сталася пожежа в Солом’янському районі. Попередньо, падіння уламків зафіксовано у Солом’янському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах, кажуть рятувальники.

XS
SM
MD
LG