Доступність посилання

ТОП новини

«Армія РФ лишила по собі такі ж звірства, як і в інших регіонах» – Зеленський про воєнні злочини на Херсонщині


«Слідчими вже задокументовано понад 400 російських воєнних злочинів, виявляються тіла вбитих – і цивільних, і військових» – повідомив президент
«Слідчими вже задокументовано понад 400 російських воєнних злочинів, виявляються тіла вбитих – і цивільних, і військових» – повідомив президент

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що на деокупованих територіях Херсонщини правоохоронці задокументували вже понад 400 воєнних злочинів.

«Слідчими вже задокументовано понад 400 російських воєнних злочинів, виявляються тіла вбитих – і цивільних, і військових. На Херсонщині російська армія лишила по собі такі ж звірства, як і в інших регіонах нашої країни, куди змогла зайти. Знайдемо й притягнемо до відповідальності кожного вбивцю. Без сумнівів», – сказав він у своєму відеозверненні.

За його словами, на деокупованих територіях Херсонщини також триває затримання російських військових і найманців, яких кинули на цій території, та знешкодження диверсантів.

Читайте також: На кладовищі у Херсоні виявили сліди ймовірних масових поховань, влада не підтверджує

Херсон і частину області російські війська окупували на початку березня. 11 листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор. За даними військових, на правому березі Дніпра на Херсонщині з початку тижня деокуповано 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячах квадратних кілометрів.

XS
SM
MD
LG