Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові з початку тижня деокупували 179 населених пунктів – ОК «Південь»


Українці збираються в центрі міста, щоб відсвяткувати деокупацію свого міста Херсон, 12 листопада 2022 року
Українці збираються в центрі міста, щоб відсвяткувати деокупацію свого міста Херсон, 12 листопада 2022 року

Українські військові з початку тижня деокупували 179 населених пунктів на півдні України, повідомляє у фейсбуці оперативне командування «Південь».

«Нашими підрозділами на правому березі Дніпра з початку тижня деокуповано 179 населених пунктів на понад 4,5 тисячах квадратних кілометрів», – йдеться у повідомленні.

За даними командування, в звільнених населених пунктах та на територіях Миколаївської та Херсонської областей проводяться стабілізаційні заходи, в тому числі розмінувальні.

«Ворог не припиняє обстрілів позицій наших підрозділів та прилеглих до лінії зіткнення територіальних громад, веде повітряну розвідку. Також продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі, цивільних об’єктах і територіях тилових регіонів», – додають в оперативному командуванні «Південь».

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що станом на вечір 12 листопада українські військові встановили контроль над понад 60 населеними пунктами Херсонської області.

Читайте також – ISW: втеча російських військ із Херсона підірвала довіру до Путіна та розпалює розкол у Кремлі

11 листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор.

Міноборони Росії раніше заявило, що всіх російських військових виведено з правого берега Дніпра, де розташований Херсон. Сталося це після того, як 9 листопада російське військове керівництво оголосило про відведення військ з міста та з правого берега Дніпра.

XS
SM
MD
LG