Доступність посилання

ТОП новини

В ООН підтвердили загибель 4074 цивільних через війну Росії проти України


В організації наголошують, що реальні цифри є значно вищими
В організації наголошують, що реальні цифри є значно вищими

Управління Верховного комісара ООН із прав людини підтвердило 8900 жертв серед цивільних – загибель 4074 і поранення 4826 людей через повномасштабну війну Росії проти України. Це дані від 24 лютого до півночі 29 травня, повідомили в УВКПЛ ООН.

«Більшість зафіксованих втрат серед цивільного населення були спричинені застосуванням вибухової зброї з широкою зоною впливу, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари», – йдеться у повідомленні.

В УВКПЛ наголошують, що реальні цифри є значно вищими, «оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається з затримкою, та багато повідомлень із місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільного населення, все ще потребують підтвердження».

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи та лікарні.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію», а також «захист людей від геноциду».

XS
SM
MD
LG