Доступність посилання

ТОП новини

Жителя Марганця засудили на 15 років тюрми: передавав дані про ЗСУ сину-військовому армії Росії


Обвинувачений також мав три роки невідбутого покарання, тож загалом проведе за ґратами 18 років, заявив Офіс генпрокурора
Обвинувачений також мав три роки невідбутого покарання, тож загалом проведе за ґратами 18 років, заявив Офіс генпрокурора

Жителя міста Марганець на Дніпропетровщині засудили за передачу Росії даних про розташування Збройних сил України – про це повідомили Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України, яка вела розслідування.

Як встановило слідство, чоловік під час розмов через месенджер Telegram передавав своєму сину, який служить у збройних силах Росії, інформацію про розташування підрозділів та військової техніки ЗСУ на території області. Його затримали в червні 2022 року.

Суд визнав фігуранта винним у державній зраді та засудив до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: До 15 років за ґратами засудили агента ФСБ, який наводив ракетні удари по цивільних об’єктах Миколаєва

«Враховуючи, що обвинувачений мав невідбуте покарання – три роки позбавлення волі за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, він проведе за ґратами 18 років», – заявив Офіс генпрокурора.

Російські війська регулярно обстрілюють Дніпропетровську область, в тому числі Марганець.

Після початку російського повномасштабного вторгнення українські правоохоронні органи регулярно повідомляють про затримання підозрюваних у державній зраді на користь Росії.

XS
SM
MD
LG