Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ за попередню добу відбивали російські атаки на Харківщині та Донбасі – Генштаб


Зокрема, українські військові відбили атаки російських сил на 10 напрямках на Донеччині
Зокрема, українські військові відбили атаки російських сил на 10 напрямках на Донеччині

Російська армія «не полишає спроб іти в наступ», зокрема, на Бахмутському та Авдіївському напрямках, йдеться в зведенні Генерального штабу на ранок 8 грудня.

«За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Тернова Харківської області; Стельмахівка, Площанка, Червонопопівка і Білогорівка на Луганщині та Білогорівка, Берестове, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області», – перераховує командування.

Штаб зафіксував сім ракетних та 16 авіаційних ударів Росії, а також 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Росія могла модифікувати іранські дрони для використання проти України взимку – ISW

«За наявною інформацією, в тимчасово окупованому місті Ясинувата Донецької області, під час перевезення одного з підрозділів окупаційних військ на бойові позиції втекли близько 20 осіб зі зброєю з числа раніше увʼязнених осіб. В результаті проведення розшукових дій трьох втікачів знищено. Заходи тривають. Як кажуть, бий своїх, щоб чужі боялись», – йдеться в зведенні.

Крім того, за даними штабу, російські окупанти планують мобілізацію місцевих, зокрема, в Мелітополі на Запоріжжі. За даними командування, там видають повістки «чоловікам призовного віку з вимогою прибути до військового комісаріату у найближчий час».

Генштаб також повідомляє про 17 ударів по місцях зосередження російських військ і озброєння, а також про два удари по позиціях російських зенітно-ракетних комплексів.

XS
SM
MD
LG