Доступність посилання

ТОП новини

У Києві перенесли суд за клопотанням захисту екс-депутата Криму Ганиша


Василь Ганиш, архівне фото
Василь Ганиш, архівне фото

У Печерському районному суді Києва скасували судове засідання з розгляду клопотання захисту заарештованого в Україні екс-депутата Криму Василя Ганиша щодо скасування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Причиною скасування засідання, яке було заплановане на 15 червня, стало те, що суддя Христина Гладун, яка мала розглянути клопотання, пішла на лікарняний.

Адвокат підозрюваного Андрій Руденко у коментарі для Крим.Реалії повідомив, що на судовому засіданні планував заявити про відвід судді та його секретаря.

«Я планував заявити відвід, тому що у мене є підстави, що суддя була упереджена через непроцесуальні відносини прокурорів і судді. Я маю на увазі те, що співробітники прокуратури попереднього разу зайшли в кабінет судді до початку судового засідання», – сказав Руденко.

У Печерському районному суді призначили нового суддю, який розглядатиме клопотання щодо скасування арешту Ганиша - Христину Тарасюк. Дата судового засідання поки невідома.

Розгляд цього клопотання повинно було відбутися ще 12 червня. Проте цього дня суддя Христина Гладун оголосила перерву у зв'язку з тим, що підозрюваний не був доставлений до зали суду.

У клопотанні адвокат Ганиша просить суд скасувати екс-депутату запобіжний захід і звільнити його з-під арешту. Він обґрунтовує необхідність цього тим, що його клієнтові, який «пережив важку операцію на серці, в СІЗО не надається кваліфікована медична допомога».

За словами адвоката, для скасування запобіжного заходу є й інші обставини, які він поки не може розголошувати у зв’язку з таємницею слідства.

Печерський районний суд Києва 29 квітня обрав кримському екс-депутату Василь Ганиш запобіжний захід – два місяці арешту. За рішенням суду, він пробуде в СІЗО до 25 червня. 18 травня Апеляційний суд Києва залишив це рішення в силі.

28 квітня співробітники СБУ затримали Ганиша при виїзді з Криму. Його взяли під варту, оскільки він перебував в розшуку. Генпрокуратура підозрює екс-депутата у скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, чим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення «референдуму».

XS
SM
MD
LG