Доступність посилання

ТОП новини

«Росіянка» вдарила поліцейського на українському мітингу в Римі – організатор


Одна з вимог українського мітингу в Римі
Одна з вимог українського мітингу в Римі

У Римі поблизу древнього Пантеону в неділю, 21 червня, відбувся новий мітинг української громади на знак протесту проти російської агресії в Україні та з вимогою негайного звільнення Надії Савченко.

Під час заходу, організаторами якого стали «Євромайдан Рим» та Конгрес українців Італії, відбувся інцидент. Як повідомляє координатор римського «Євромайдану» Олесь Городецький, одна з російських туристок підійшла до учасників акції і стала кричати на їхню адресу слово «фашисти».

«Коли інспектор поліції в цивільному жестами попросив неадекватну пані віддалитися, вона, сприйнявши поліцейського за учасника акції, почала бити його по руках, чим викликала миттєву реакцію інших поліцейських, які практично винесли її з площі», – пише Городецький у Facebook.

За його словами, італійцям і туристам учасники акції розповідали про ситуацію в Україні. Багато людей підходили і розпитували деталі та останні новини, оскільки місцеве телебачення «майже не говорить про Україну».

Учасники заходу прочитали лист посла України в Італії Євгена Перелигіна до італійської партії «Вперед, Італія!» про недопустимість зняття економічних санкцій з Росії. Лідер партії Сільвіо Берлусконі пообіцяв розпочати процес зняття санкцій під час недавнього візиту російського президента Путіна до Риму.

Мітинг знімало італійське телебачення TV2000, яке готує спецвипуск щодо подій в Україні.

Українська громада Італії регулярно проводить у столиці та інших містах країни акції, на яких розповідає італійцям про події на своїй історичній батьківщині.

XS
SM
MD
LG