Доступність посилання

ТОП новини

Військові капелани інформуватимуть цивільне населення про мінну небезпеку


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Військові капелани України розпочинають довгострокову кампанію інформування цивільного населення про мінну небезпеку.

«Близько двадцяти осіб щоденно вже у нас в зоні бойового конфлікту стають жертвами зіткнення із вибухонебезпечними речовинами, мінами», – заявив Ігор Плохой, голова громадської організації «Капеланське служіння війську».

Перший етап кампанії інформування розпочнеться в листопаді. «Для реалізації цього проекту ми створили три мобільних групи по 5-6 осіб, складених з волонтерів, капеланів і їхніх помічників. Ці групи за перші два місяці, в які планується цей проект почати, проїдуть близько шести-семи тисяч кілометрів прифронтовою зоною Луганської й Донецької областей», – повідомив Олексій Поляков, командир регіонального підрозділу Міжконфесійного батальйону військових капеланів.

За його словами, програма має охопити від чотирьох до п’яти тисяч людей, включно з дітьми. «Заняття і тренінги з інформування про мінну небезпеку ми плануємо проводити у шкільних і дошкільних закладах, профтехучилищах, а також на підприємствах різної форми власності», – каже Олексій Поляков.

Навчання капеланів здійснювалось за програмою Данської групи розмінування. «Понад сто капеланів пройшли навчання, в тому числі близько тридцяти капеланів з нашої організації, інших суміжних організацій. Ми отримали сертифікати міжнародного зразка», – зазначає Ігор Плохой.

Наприкінці минулого місяця спостерігачі ОБСЄ заявляли, що останнім часом кількість жертв, пов’язаних із наземними мінами, боєприпасами, що не вибухнули, а також мінами-пастками продовжила зростати, і закликали сторони конфлікту розмінувати заміновану територію в Донецькій і Луганській областях.

Повідомлення про поранення військових і цивільних унаслідок підривів мін і так званих «розтяжок» надходять регулярно.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 8 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG