Доступність посилання

ТОП новини

Охорону під Радою посилили через спробу мітингувальників принести під будівлю мертву свиню


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Охорону під Верховною Радою України посилили через спробу мітингувальників, які протестують проти скасування пільг для аграріїв, принести ближче до стін парламенту мертву свиню у труні і жалобні вінки.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, цьому перешкоджали кілька кордонів правоохоронців, що відділяють демонстрантів від будівлі Верховної Ради. Виникла штовханина, але згодом правоохоронці дозволили поставити труну і вінки за свій кордон, ближче до будівлі Верховної Ради.

Біля будівлі Верховної Ради України зранку 24 грудня зібралися активісти, які виступають проти скасування спеціального режиму податку на додану вартість для аграріїв.

Демонстранти тримають плакати з написами «Податкова реформа Мінфіну перетворить Україну на імпортера молока та м’яса!», «Немає спецрежиму ПДВ – немає українських м’яса, молока, овочів і фруктів».

Це вже друга схожа акція біля Верховної Ради. 17 грудня мітингувальники принесли з собою настромлені на палі голови корів.

Міністерство фінансів пропонує Верховній Раді ухвалити податкову реформу, в якій, зокрема, передбачає скасування пільг зі сплати податку на додану вартість для всіх сільськогосподарських виробників і переведення агропідприємств з річним доходом від 2 мільйонів гривень зі спрощеної системи оподаткування на загальну.

Скасування спеціального режиму ПДВ є однією з умов програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду.

Україна ризикує втратити критично важливу міжнародну підтримку, якщо Верховна Рада відкладе роботу над узгодженим із МВФ бюджетом до наступного року. Про це, як повідомляє Міністерство фінансів України, заявив увечері 22 грудня в розмові з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком міністр фінансів США Джейкоб Лью.

XS
SM
MD
LG