Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков визнав відповідальність Путіна за долю Савченко – адвокат


Речник президента Росії Дмитро Пєсков
Речник президента Росії Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков визнав особисту відповідальність російського лідера Володимира Путіна за долю української військової Надії Савченко. Про це 26 березня у Twitter написав адвокат українки Микола Полозов.

«Що ж, Пєсков публічно озвучив, що долю Савченко вирішує лише Путін, Не дай Бог що (станеться), відповідальність він несе персональну», – вказав Полозов.

Раніше 26 березня в програмі московського телеканалу «ТВЦ» речник Путіна заявив, що стурбованість України та Заходу долею Савченко вважає виявом «русофобської істерики», яка «робить розв’язання цієї проблеми набагато складнішим процесом». «У тиші такі справи вирішуються набагато легше», – вважає Пєсков.

«Щодо Савченко ситуація для нас гранично проста і гранично зрозуміла: Савченко є засудженою, а далі все відбувається відповідно до закону Російської Федерації. Вона відбуватиме термін. Інші рішення можуть ухвалюватися тільки главою держави. Поки таких рішень немає», – відзначив речник Путіна.

Донецький міський суд Ростовської області 22 березня засудив Надію Савченко до 22 років колонії загального режиму, визнавши її винною в причетності до вбивства двох російських журналістів під Луганськом влітку 2014 року. За звинуваченням у незаконному перетині російського кордону їй присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів.

Сама Савченко цей вирок не визнає. Україна та Захід вимагають звільнення української військової на виконання мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG