Доступність посилання

ТОП новини

Уряд України на рік відклав перехід на цифрове ефірне телебачення


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України відклав на рік, до 30 червня 2017 року, повний перехід з аналогового на цифрове ефірне телебачення. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 6 квітня.

«Йдеться про створення державної компанії, яка впроваджуватиме цифрове телебачення. Для того, щоб впровадити державне цифрове телебачення в Україні, необхідно мати відповідний частотний ресурс, який на сьогодні задіяний компанією «Зеонбуд», – сказав глава Державної служби спеціального зв’язку і захисту інформації Леонід Євдоченко.

Зі свого боку, міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що компанія «Зеонбуд», яка транслює телеканали в цифровому режимі, контролюється сім’єю Віктора Януковича.

«Якби ми зараз перейшли на цифру і монополістом в цьому питанні була б компанія, яка належить, зокрема, сім’ї Януковича, то менеджер цієї компанії одним рухом зміг би вимкнути усі телеканали і радіостанції в ефірі на території України. Це питання національної безпеки», – сказав він.

Стець закликав парламент посприяти якнайшвидшому розгляду питання про позбавлення оператора «Зеонбуд» ліцензії на цифрове мовлення.

Голова уряду Арсеній Яценюк підтримав ініціативу Мінінформполітики звернутися до депутатів із проханням розглянути ситуацію та вирішити питання впровадження цифрового телебачення в країні до 30 червня 2017 року.

У грудні 2006 року Україна підписала меморандум, який передбачав повний перехід від аналогового до цифрового телерадіомовлення в країні до червня 2015 року. Проте в червні 2015 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про відтермінування переходу на цифрове телебачення.

XS
SM
MD
LG