Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні на Донбасі зафіксували 24 випадки ведення вогню з боку бойовиків


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні у зоні бойових дій на Донбасі зафіксували 24 випадки ведення вогню, з них – 10 на маріупольському та по сім на донецькому і луганському напрямках.

Як повідомляє прес-центр штабу, на маріупольському напрямку підтримувані Росією бойовики з мінометів калібру 82 міліметрів обстрілювали українські позиції неподалік Красногорівки, Тарамчука та Чермалика, а з озброєння БМП та гранатометів – біля Водяного та Новотроїцького.

«На Донецькому напрямку по захисниках Авдіївки та Опитного російські окупанти застосовували стрілецьку зброю, кулемети великого калібру та гранатомети різних систем, а поруч Зайцевого позиції ЗС України потрапили під вогонь 82 міліметрових мінометів», – йдеться у повідомленні.

У штабі також додають, що по укріпленнях українських військових біля Пісків сепаратисти випустили 26 снарядів із 122 міліметрових артустановок.

На Луганщині бойовики посилили обстріли біля Попасної зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів, а поблизу Новозванівки – з мінометів, додають українські військові.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі здійснили артилерійський обстріл околиць Донецька, Макіївки та Ясинуватої. В угрупованні «ЛНР» кажуть, що за минулу добу українські військові 13 разів обстріляли їхні позиції, зокрема район села Калинове, Весела гора і Троїцьке.
Від кінця квітня мав би діяти режим припинення вогню на Донбасі, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи. Проте обстріли на Донбасі тривають, а сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG