Доступність посилання

ТОП новини

Парубій очікує, що наступного пленарного тижня Рада розгляне подання щодо Онищенка


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій очікує, що парламент наступного пленарного тижня розгляне подання про зняття недоторканності з народного депутата з групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

«У мене є сподівання, що у перший же день пленарної нашої роботи – це питання стоятиме в порядку денному», – сказав спікер під час брифінгу в Трускавці на Львівщині.

Парубій також зазначив, що Онищенко мав 5 днів для надання пояснень після отримання Верховною Радою подання щодо надання згоди на зняття з нього недоторканності.

Він висловив упевненість, що парламент підтримає це подання.

Згідно з календарним планом роботи парламенту, найближче чергове пленарне засідання відбудеться у вівторок, 5 липня.

16 червня до Верховної Ради України внесли подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні щодо реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За повідомленнями, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень, з цього приводу уже арештовані 10 осіб. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG