Доступність посилання

ТОП новини

Кількість інфікованих на Одещині продовжує зростати – ДСНС


©Shutterstock
©Shutterstock

Державна служба з надзвичайних ситуацій заявляє, що кількість потерпілих від кишкової інфекції в Ізмаїлі Одеської області зросла до 732 людей у порівнянні з 720 за попередню добу.

Як повідомляє прес-служба відомства, протягом 16-26 червня до Ізмаїльської райлікарні з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» з-поміж загалом 732 потерпілих звернулося 426 дітей. Це мешканці міста Ізмаїл та села Броска Ізмаїльського району.

«Станом на 7:00 27 червня в медичних закладах міста Ізмаїл перебуває 136 осіб (з них 106 дітей). Фахівцями СЕС здійснюється комплекс санітарно-епідеміологічних заходів», – зазначили в прес-службі ДСНС.

У Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що причиною масового інфікування людей стало потрапляння відходів із вбиралень будинків приватного сектору до міської водогінної мережі унаслідок підтоплення через сильні зливи.

19 червня мер Ізмаїла Андрій Абрамченко у зверненні до жителів заявив, що причиною масового захворювання людей, за попередніми даними, стали збудники ротовірусної і норовірусної інфекцій, а також кишкова паличка.

За фактом масового отруєння людей в Ізмаїльському районі Одеської області відкрили кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG